tisdag 16 november 2010

Medlemsmöte 22 november

I dag var det dags för mandatperiodens andra sammanträde i kommunfullmäktige, som handlade om budget inför 2011. Normalt sett har det historiskt blivit långa debatter, men i år visade det sig bli ett historiskt kort möte som var avklarat på under en timme.

Anledningen till det var att de rödgröna partierna och Alliansen samt SPI arbetat fram ett gemensamt budgetförslag under de senaste dagarna. All heder åt de inblandade parterna, kanske framför allt Monika Gideskog (M) och Carina Jönsson (S) som har varit de mest drivande parterna.

Sverigedemokraternas inträde i Mjölbys kommunpolitik har indirekt fört något positivt med sig - samtliga övriga partier tar ansvar för kommunens ekonomi i dessa relativt dåliga ekonomiska tider och står bakom en budget som är bra för Mjölby. Det kan i sammanhanget nämnas att SD hade en av sina två platser tomma i dag, och den närvarande företrädaren kom inte med en enda åsikt.

Inom Alliansen samt SPI närmar det sig nu också slutet i förhandlingarna om fördelning av platser i nämnder och andra uppdrag. För att fastställa de personer som ska företräda Folkpartiet i dessa sammanhang framöver har vi utlyst ett medlemsmöte den 22 november klockan 18:30. Platsen är stadshusets kafeteria, hjärtligt välkommen säger vi till alla medlemmar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar