tisdag 7 oktober 2014

Tystnad i det politiska livet

Efter en högintensiv valrörelse och en dramatisk rösträkning har det varit väldigt tyst på den politiska fronten på sistone. Men vad händer i det tysta?

För bloggens del har det varit lugnt beroende på att min familj utökades med en nyfödd medlem i förra veckan, vilket givetvis är högst prioriterat i livet just nu.

För politikens del är läget fortfarande oklart. De rödgröna partierna når inte egen majoritet i fullmäktige eller i de stora styrelserna/nämnderna, och så vitt jag kan förstå och har fått veta pågår samtal mellan dem och ett par borgerliga partier i Alliansen.

Besked sägs nu ges på torsdag denna vecka, så den som lever och håller ögon/öron öppna får se vad som händer.

Klart är i varje fall att vår utgångspunkt är att fortsätta samarbeta med våra vänner i Alliansen, och vi är redo att utgöra en mycket stark opposition även kommande mandatperiod. Ännu starkare, till och med.

I sammanhanget måste jag också framhålla att jag tycker att det är påfallande tyst från den lokala stora mediala aktören Corren. Det som pågår just nu måste vara det mest dramatiska inom politiken under fyra år – men inte ett knyst skrivs. Det är riktigt tråkigt och bidrar inte direkt till allmänhetens förståelse och/eller intresse för det politiska livet. Bättring krävs.

1 kommentar:

  1. Instämmer med Tobias. En blocköverskridande överenskommelse vore historia för Mjölbys del och värd medial uppmärksamhet.

    SvaraRadera