söndag 11 juli 2010

Demokrati

Under veckan som gått har vi kunnat ta del av en universitetsrapport som säger att Mjölby kommuns politiker är så nöjda med det demokratiska klimatet så att kommunen rankas som en av landets fyra bästa i det avseendet. Vi alla, oavsett partitillhörighet, kan känna oss nöjda med det resultatet, även om vi alltid hävdar att ingenting är så bra att det inte kan bli bättre.

Nu säger sossarna att de inte har svarat på enkäten ( fastän många av dem bevisligen har gjort det ) och att det demokratiska klimatet inte alls är så bra. Det har ju beslutats saker som de inte gillar! Vi som har varit i opposition under många år tidigare vet att det är just så en demokrati fungerar. Man får inte alltid som man vill, men man får alltid ha en egen uppfattning om hur det borde vara.

Drygt hälften av Mjölbys invånare sympatiserar med alliansens partier under innevarande mandatperiod, och då vore det märkligt om alla beslut skulle gå socialdemokraternas väg. Det är bara ytterligare ett bevis för att demokratin fungerar.

Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar