tisdag 8 september 2009

Stolen man sitter på...

Det gäller att vara noga med vilken stol man sitter på.

Upphandling i konkurrens har aldrig varit populärt bland sossar i Mjölby. Jag har fått veta att i det kommande numret av Östgötakuriren så uttalar sig oppositionsrådet om alliansens människosyn, som hon redan i kommunfullmäktiges sammanträde i augusti kungjorde samtidigt som hon sade att hon skämdes över att bo i Mjölby. Upprinnelsen till hennes utbrott är en upphandling av lokalvården i skol- och fritidslokaler i Mantorp. Upphandlingen genomfördes enligt alla våra direktiv och enligt den i fullmäktige fastställda konkurrenspolicyn. Upphandlingen "vanns" av ett privat företag som kommer att vårda lokalerna för 1 2000 000 kr mindre per år under avtalstiden. Lokalvård är ingen kärnverksamhet och vi tror fullt och fast att deras personal kommer att utföra ett precis lika proffsigt arbete som kommunala lokalvårdare. Totalt är det sex tillsvidareanställda lokalvårdare och fyra vikarier som inte längre ska städa lokalerna och få betalt från kommunen. Ingen har sagt att de inte kan få ett nytt arbete hos den företagare som ska driva verksamheten från den 1 januari 2010.

Vi i alliansen har att se till kommunens bästa och vi sparar hellre pengar på lokalvården än på vården av små och stora människor.

Sossarna sitter visst på en annan stol med uppdrag att till varje pris försvara fackliga intressen.

Carina

1 kommentar:

  1. Det är lätt Carina att vara poppulistisk men att ta ansvar är en annan sak. Att samtidigt ta orden i sin mun att man värna kärnverksamhet, när man väljer att upphandla med lönedumpning. Det går inte ihop, det är trots allt det det här handlar om, på vilka vilkor skall privata entreprenörer få konkurera. För det är så att om det hade blivit en verksamhetsövergång, som ni vägrar att berätta var det beslutet fattades, så finns det ingen som hade lagt ett konkurenskraftigt bud. Och det vet ni, och samtidigt då säga att ni följere konkurenspolicyn är bara löjligt. Ni vet att ni inte gör det men vill inte erkänna att ni inte vill att alla skall konkurera på lika vilkor. Och det är där vi har skillnaden på människosyn, vi är stolta över den låglönesatsning som gjordes för några år sedan, det straffar ni nu lokalvårdarna för genom ert sätt att hantera upphandlingar.

    SvaraRadera