måndag 20 september 2010

Dagen efter är fylld av frågor.

Jag vill börja med att tacka alla partister som har gjort insatser under valrörelsen - utan er hade vi aldrig nått det resultat som vi nådde! Det kan inte vara särskilt många val som vi har haft bättre siffror i kommunvalet än i riksdagsvalet. Jag vet inte när det hände senast. Vi lyckades också, mycket tack vare Monika Bromans personvalskampanj, att öka något lite i landstingsvalet. Tyvärr är det ändå ett väldigt trist resultat. Två mandat till SD i kommunvalet gör att vi inte har majoritet för något block.

De rödgrönas företrädare i Mjölby, Carina Jönsson, har redan deklarerat att hon är klar för att bli kommunstyrelsens ordförande den 1 januari 2011. Det kan inte sossarna bestämma eftersom de måste ha ett majoritetsbeslut i kommunfullmäktige för att det ska hända.

Min fasta övertygelse är att vi behöver vänta ut alla resultat och analysera dem innan vi över huvud taget inleder några förhandlingar eller låser oss i någon uppfattning. Det gäller att hålla alla dörrar öppna för att kunna frånta SD vågmästarrollen. Deras två mandat ska inte styra den här kommunen under de kommande fyra åren.

Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar