söndag 3 oktober 2010

Närvaron på nätet något tillfälligt?

Tidigare under valrörelsen gjorde jag en genomgång av partiernas lokala hemsidor och betygsatte dem. Jag tänkte nu också göra en liten uppföljning av hur det nu ser ut med eftervalsanalys i det ändå relativt osäkra läge vi befinner oss i. Nätet är trots allt det forum som bör vara mest lättillgängligt för kontakt med alla väljare nu för tiden.

Men, det jag hittar är smått tragiskt. Det finns i princip ingenting att ta del av, inte ens från den sida som anser sig vara vinnare och tänker försöka regera i minoritet. Är inte nätet värt mer uppmärksamhet än så?

Personligen tänker jag se till att åtminstone Folkpartiet sköter sig i de här frågorna. Också.


Centerpartiet - Valstuga och valvaka i fokus. Numera finns åtminstone kontaktuppgifter, men ingenting är gjort efter valet.

Folkpartiet - En kommentar från valnatten med en kort reflektion av resultatet. Närvaro, i väntan på mer att rapportera.

Kristdemokraterna - Mer närvaro än senast, men ingenting efter valet.

Moderaterna - Senaste inlägget handlar om slutdebatten i Mjölby. Ingenting efter valet.

SPI - Hemsidan, som nu finns på plats och är bättre än många andra partiers, konstaterar att valet 2010 är över. Dock inget mer än så.

Miljöpartiet - Kort innehåll, men ingenting efter valet.

Socialdemokraterna - En hel del före valet. Ingenting efter valet.

Vänsterpartiet - En bild på valnattsresultatet finns faktiskt, inlagd på tisdagen efter valet. Dock ingen kommentar över huvud taget.

Sverigedemokraterna - Existerar inte lokalt på nätet. Ett inlägg om valfusk från 1 september återfinns överst...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar