måndag 24 augusti 2009

Arbete åt alla...

Äntligen måndag! Hela veckan ligger framför oss och en ny helg hägrar vid horisonten. Det behövs inte mer för att det ska kännas riktigt bra.

Helgens sommartal av Fredrik Reinfeldt var kanske inte det mest inspirerande och visionära jag har hört. Om man därtill lägger att Sverigedemokraterna är över 4%-spärren till riksdagen så blir det riktigt otrevligt. Vi i alliansen måste måla en så levande och positiv bild av framtiden så att utrymmet för extremister inte finns. Det gör man inte med det tal som statsministern höll. Även om jag håller med honom i sak så måste han ha ett annat anslag när han försöker få alla att förstå hur vi i alliansen vill att framtiden ska se ut. Jag tror inte att den som har blivit arbetslös just nu har så mycket till övers för ytterligare skattesänkningar för de som har jobb och jag tror att den personen har svårt att se hur skattesänkningen kan generera nya jobb. Om statsministern kan klara av att sälja in budskapet att människor får större möjlighet till egna val för att leva sina liv som de själva vill när de får behålla mer av sina intjänade pengar - så kanske även den arbetslöse kan se finessen. Det är ju trots allt så att om den föreslagna skattesänkningen blir av så har en undersköterska fått ytterligare en månadslön rakt ner i plånboken att bestämma över själv.

Arbetslös vill ingen vara. Det är som Pippi Långstrump säger; man måste gå i skolan för att få sommarlov. Alltså går man till skolan. Den som är arbetslös vill ha ett jobb så att man förutom social gemenskap också kan få skattesänkning, helgledighet och en semester emellanåt. Nu gäller det att hitta incitament för att det ska bli fler jobb!

Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar