tisdag 4 augusti 2009

Åter i kommunhuset!

Det har varit en omväxlande sommar, både när det gäller väder och familj. Maken och jag rymde med sonens husvagn och gjorde Skånes kust under fyra intensiva dagar. Det var välgörande att komma bort från dator, morgontidning och värdskapet för vårt "pensionat". Extra plus för att ingen satt i baksätet och undrade om vi var framme snart, eller påpekanden om att det var dags att äta eller gå på toa. Det var femton år sedan det hände senast. Vi var faktiskt efterlängtade när vi dök upp igen.

På politikens områden är det egentligen bara två saker som har fått mig att reagera. Det första var Marita Ulvskog som mycket demonstrativt visade att hon inte förstår vad EU är och har för syfte. Det är inte svårt att förstå att det var besvärligt för sossarna att mobilisera väljare i EU-valet. Toppar man listan med en EU-motståndare som inte ens efter resan till Bryssel och parlamentet förstår att det inte handlar om inrikespolitiskt käbbel om det som hände för mer än tio år sedan, utan om gemensamt arbete för ett bättre Europa, så måste väl förklaringen vara att sossarna var väldigt trötta på sin partisekreterare. Samtidigt kan vi beklaga att vi har tappat en så god valarbetare inför de allmänna valen 2010.

Den andra saken är Jan Björklunds tal från i söndags. Jag är glad för hans idéer både för att komma till rätta med det omedelbara behovet av mer pengar till kommunsektorn, men också för att han har bra förslag om hur kommunerna i en framtid ska kunna överbrygga konjunktur-svackor på egen hand. Jag är mycket glad för Jan Björklund och dessutom tacksam för att vi har en så utmärkt valarbetare inför 2010! Tillsammans kommer vi att göra skillnad.

Kommunpolitiskt kan vi konstatera att om all städning av kommunens lokaler handlas upp i konkurrens så behöver vi inte lägga ut något ytterligare sparbeting. Sug på den, du!

Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar