tisdag 6 oktober 2009

I budgettider

Regeringens miljonregn över Mjölby kommun gör att somliga vädrar morgonluft. Nu ska det spenderas. Tyvärr måste tråkmånsar som jag ställa sig på bromsen eftersom vi kommer att ha en del svarta hål att stoppa pengar i. Dessutom är en stor del av pengarna utlovade för 2010 - inte för alla kommande år. Innevarande år pekar prognoserna på ett underskott i storleksordningen 11 mkr, vilket måste täckas inom en treårsperiod, enligt det bekanta balanskravet.

Det innebär att även om vi ser ut att ha gott om pengar inför nästa år så kommer närmare hälften av 2010 års förväntade överskott att gå till att täcka 2009 års underskott. Om vi ändå lockas av tanken på att sätta nya projekt i sjön, så kommer 2011 års förväntade underskott att bli ännu större, eftersom då fattas statsbidraget som bara kom en enda gång. PHU! I bland känns det som att trampa vatten - man gnetar som en tokig och kommer ändå inte vidare.

Jag avundas oppositionen som helt bekymmerslöst räknar med att spendera det mesta, och dessutom utan att veta riktigt vad de utlagda pengarna ska användas till eller vart de ska destineras. Hoppas att de får fortsätta att lura människor, som medlemmar i en opposition, i många år till.

Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar