onsdag 21 oktober 2009

Kommunfullmäktige 20 oktober, del 1

Dagens samling i KF-salen inleddes med tal av Jim Kellander och en tyst minut för de nyligen avlidna ledamöterna Birger Fransson och Klaus Höjdevall.

Nästa intressanta händelse var en redogörelse från Medley, som har hand om driften av Lundbybadet med bassänger och gym. Denna pågår nu.Vi fick bland annat veta att antalet årskortskunder ökat med 150% från januari till september, till drygt 500. Lundbybadets inomhusverksamhet ligger också i topp inom Medley när kunderna själv får bedöma. Betyget ligger på ca 4,4 av 5 möjliga. Utomhusbadet får också högt betyg.

Carina Jönsson (S) gick efter presentationen upp i talarstolen, berömde och frågade om prisbilden som försämrats för vissa pensionärer och om nya öppettider har påverkat positivt. Fler besökare är resultatet är svaret, även om man räknar lite olika - fler pass både i och ovan vatten. Gällande prisbilden blev svaret att vissa gruppers tidigare kraftiga subventioner har minskats, men att det ändå finns bra alternativ för dem som har tid med besök dagtid på vardagar. Responsen har varit positiv, säger Medley.

Kultur och fritids ansvarige Lennart Bengtsson gick därefter upp och kommenterade det tidigare stora utbudet av olika tjänster och kort - en viktig anledning var att inte ligga under marknadspris som en kommunal aktör. Han uttryckte samtidigt stöd för det nya systemet och samarbetet med Medley i stort.

Franko Sincic undrade om service till medborgarna angående paddling av kanoter. Verksamheten kommer att fortsätta även i sommar. Monika Gideskog avslutade med lite historik om byggandet av simhallen och lite motsättningar mellan de olika blocken, önskade också lycka till! Medley avslutade till sist med önskemål om en vision med utbyggnad.

Fikadags!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar