söndag 22 augusti 2010

Fyra veckor kvar... och vi har vind i seglen!

I dag är det precis fyra veckor kvar till valet den 19 september och jag kan mer eller mindre garantera att dagarna på vägen dit kommer att flyga iväg fortare än kvickt! För egen del är det både jobb och politik (och privatliv...) som kallar på uppmärksamhet och många partikamrater kommer att synas både på Internet, gator och torg den närmaste tiden.

I Mjölby är Alliansens valstuga nu på plats. Jag har själv ännu inte hunnit besöka den, men det ska naturligtvis göras både som besökare och som politiker. När jag väl gör det kommer naturligtvis också bilder här på bloggen.

Det krävs åtminstone en mandatperiod till för att Alliansens politik ska sätta sig ordentligt både i Mjölby och i Sverige. Det tar som många vet några år innan den "riktiga" verkstaden kan börja efter ett maktskifte. Ett hattande fram och tillbaka (framför allt inte tillbaka...) tjänar ingen på i längden.

Dagens opinionsmätning från Sifo (SvD) visar att regeringen skulle få egen majoritet om det vore val i dag. Även om man som alltid ska se skeptiskt på dessa undersökningar är det en stark trend som Folkpartiet kan visa upp i många undersökningar på rad. Det är något att ta fasta på! Mathias Sundin har sammanställt följande folkpartistiska glädjande siffror från den senaste tiden:
  • Sifo - 6,1 till 7,8%.
  • Novus - 4,8 till 6,9%.
  • Synovate - 6,6 till 7,4%.
Det är med vind i seglen vi går in i slutspurten och vi har en stark politik att stötta upp stormasten med. Må det blåsa rejäla vindar i rätt riktning framöver!

Psst... du har väl inte missat?

Östgötatidningen, blogg - Valpejl viktig värdemätare
YouTube - Folkpartiets valfilmer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar