söndag 25 maj 2014

Positiv lokal utveckling i eländets stund

Folkpartiet i Mjölby vill härmed rikta ett stort tack till alla inom och omkring föreningen som har engagerat sig i det arbete som har genomförts inför valet till Europaparlamentet. Det som har gjorts lovar gott inför framtiden, tack!

Trots ett gott arbete från vår sida, mer om det nedan, kan vi konstatera att det är en mörk kväll för demokratin. Främlingsfientliga Sverigedemokraterna har tagit plats i parlamentet och till och med plockat två mandat. Obehagliga fascistiska och nazistiska vindar sveper över Europa, Sverige är tyvärr inget undantag. Folkpartiet tappar samtidigt ett mandat, men ser fortfarande ut att åtminstone locka fler väljare än Sverigedemokraterna.

Kan vi trots detta ta med oss något positivt från detta EU-val är det ändå mycket värt inför hösten, vi ska definitivt inte underskatta psykologins makt. Förra EU-valet 2009 fick Folkpartiet drygt 8 procent i Mjölby och 5 procent i Boxholm. Båda resultaten var dessutom förbättringar jämfört med tidigare val 2004 och så vill vi fortsätta, oavsett hur det ser ut på riksplanet.

Resultaten i detta val år 2014 visar att båda våra kommuner visar en positiv liberal utveckling! I Mjölby ökar Folkpartiets andel med 1,2 procentenheter till 9,4 och i Boxholm ökar andelen med 0,7 procentenheter till 5,6. Mycket bra jobbat allihop! Ingen nämnd, ingen glömd, som det så vackert heter.

I Östergötland har Folkpartiet gått framåt i fyra kommuner: Boxholm, Mjölby, Valdemarsvik och Ödeshög. Mjölby står för den största ökningen i hela länet.

Vi kan i och med vårt lokala arbete både stå och gå rakryggade även i fortsättningen och med gott självförtroende ta oss an fortsättningen av valrörelsen inför höstens tre val!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar