onsdag 3 mars 2010

Avsaknad av proportioner...

Jaha, så har då den rödgröna oppositionen formerat sig och lovat att ta bort det så kallade rut-avdraget, även om de inte har sagt när det ska ske. När inte regeringen ville pumpa in miljoners miljoner i SAAB för att rädda 3 000 jobb så var det ett himla liv på oppositionen. Nu tar man lättvindigt bort minst 6 000 arbetstillfällen i mestadels nya, små företag. Arbetstillfällen som, förutom att ge människor en lön och på sikt pensionspengar, dessutom underlättar vardagen för väldigt många fler människor. Det är ju genom att göra dessa jobb vita, och för konsumenten billiga, som de som inte är högavlönade har råd att köpa tjänsterna. Jag kan inte se någon förlorare i detta, inte ens statskassan.

Läs även Jan Björklunds inlägg på Folkpartiets hemsida - han vill göra det ännu billigare för pensionärer och barnfamiljer att underlätta vardagen.

På kommunal nivå skriker man om formaliafel i stället för att lägga egna förslag. Det senaste i raden handlar om att alliansen kommer att genomföra en utredning om service- och entreprenadkontorets framtida organisation och verksamhetsområden. Nu hade ett bemanningsföretag, som fått nys om tankarna, det dåliga omdömet att skicka ett förslag på hur ett upplägg för en utredning kunde se ut, och toppat det hela med rubriken "Offert". Något som ingen har beställt. Detta tar oppositionsrådet som intäkt för att det myglas och att besluten fattas i korridorerna. Hon avlade en svavelosande salva och slutade med att säga att hon kunde ha levererat ett eget förslag, men nu hade hon inte hunnit. Hon hade haft mer än en vecka på sig från det att hon fick kännedom om "offerten", men föredrar uppenbarligen att väsnas om procedurfrågor hellre än att komma med konstruktiva förslag. Nu är det väl tyvärr så att vi kommer aldrig att bli överens om hur service- och entreprenadkontoret ska se ut, eftersom sossarna har väldigt många medlemmar bland kommunalarbetarförbundets medlemmar. Allt väsen för en utredning...

Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar