söndag 14 mars 2010

Trevlig liberal helg i Västerås

Som Carina skrev om häromdagen var vi ett starkt gäng som begav oss till Västerås och det liberala riksmötet i lördags morse. Vi blev dock sex folkpartister från Mjölby (Anna, Carina, Gun-Inger, Yvonne, Sven-Åke och undertecknad) och var därmed en icke oansenlig mängd deltagare från vår relativt lilla kommun.


Det var väldigt trevligt att få stifta nya bekantskaper från olika håll runt om i Sverige, plus att träffa "kändisar" av olika slag. En av höjdarna var ändå prisningen och talet av Ingemar Eliasson (bilden), som hade en hel del värdefulla tankar från sitt politiska liv att dela med sig av.

Innan dess fick vi också ta del av Jan Björklunds öppningstal (video, text) som innehöll både ideologi och praktiska frågor i en bra mix. Föga förvånande fick både Mona Sahlin och Lars Ohly kängor, men skönt nog var det ändå den egna politiken som verkligen fick ta utrymmet. Det är det som vinner val.


Arrangemanget som helhet var mycket lyckat, ovan syns avslutningen på lördagens gemensamma middag. Ett stort tack skickas därför till Folkpartiet i Västerås, seminarieledare, liberaler från hela landet och alla övriga som varit inblandade i helgens framgångar!

I morgon är vi tillbaka i vardagen igen och en avslutande träff i studiecirkeln väntar på oss klockan 19. Jag fick med mig en del ytterligare tankar från Västerås som vi konkret kommer att diskutera och kika på. Välkomna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar