tisdag 23 mars 2010

Badkramare

Det var väl ingen som kunde tro att vi skulle få epitetet badkramare, men nu har det hänt! Kommunens badanläggning har varit omstridd ända sedan det togs ett majoritetsbeslut om att göra investeringen. När det dessutom slutade med en nota som var nära 50% högre än beräknad kostnad vid beslutstillfället, så blev väl ingen glad. Vi, borgerliga partier, föreslog att badet skulle drivas på entreprenad från början. Även i den frågan togs ett majoritetsbeslut, vilket innebar att badet skulle drivas av kommunen. Argumentet var att det var bra för kommunen att lära sig hur en badanläggning ska drivas innan man handlar upp tjänsten. Vi i dåvarande opposition ansåg att det var bättre att handla upp driften från start, så att vi fick människor med erfarenhet av att driva bad/gym med i verksamheten från början.

När vi i Alliansen övertog makten efter valet 2006 så valde vi att låta en konsult göra en uppföljning av verksamheten. Rapporten visade att det fanns förbättrings-potential! Därmed valde vi att genomföra en upphandling av driften. En badanläggning kan aldrig gå med ekonomisk vinst, oavsett vem som driver verksamheten. Finessen med en entreprenör är att kommunen vet exakt hur mycket anäggningens drift kommer att kosta kommunen varje år under avtalstiden, samt att det också kom att öka tillgängligheten. Nu har det visat sig att det var ett riktigt bra drag. Allt fler söker sig till Lundbybadet för att både roa sig och för att må bättre. Det börjar bli trångt.

Entreprenören har önskemål om att utvidga lokalytorna för att få tillgång till ett konferensrum och större lokal för gym-verksamheten. Det tycker vi är positivt och har därför varit välvilligt inställda till en ombyggnad av badet som medger ett ökat verksamhetsutrymme. Det är också lika självklart att entreprenören får betala den merkostnad som investeringen medför. Det innebär alltså ingen subventionerad verksamhet. Dessutom är det så att när vi nu har badet så ska vi nyttja det så mycket som möjligt.

Jag är idag stolt över att bli kallad badkramare.

Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar