tisdag 4 maj 2010

Arbete byts mot bidrag

Jaha, så har då den rödgröna alliansen kommit med en riktig vänsterbudget. Något annat var knappast att vänta eftersom Lars Ohly tycks ha veto-rätt när det gäller den gemensamma budgeten. Om deras politik blir regeringens politik så vore det mycket dåligt för Sverige. Alla som jobbar får högre skatt och för de som har haft det dåliga (?) omdömet att kosta på sig en lång utbildning som har lett till ett bra jobb med stort ansvar samt en bra lön, så höjs skatten ännu mer. Fler skatter ska återinföras eller höjas, typ förmögenhetsskatt, fastighetsskatt, bensinskatten och kilometerskatt på lastbilstransporter. Alla skatterna motverkar arbetslinjen. Men för att riktigt slå snarskank för alla som tvekar att rösta vänster, så ska vänstern naturligtvis höja bidrag och ersättningar och ta bort tidsgränser. Alla ska med, eller...

Ovanpå allt detta har man lagt en riktigt fuktig filt på alla som arbetar inom ramen för RUT-avdraget. De som har startat ett företag för att försörja sig, och ibland även anställt fler i sitt företag, måste må ganska dåligt ända fram tills valet är avgjort. Ska de börja avveckla sin verksamhet nu, eller ska de utgå från att de som lägger så dåliga förslag inte får komma till maktens grytor? En sak är i alla fall säker - de som har tvekat om de ska våga starta eget i den branschen, kommer nog inte att förverkliga sina idéer före valet. Jag kan fortfarande inte förstå logiken i att ta bort RUT-avdraget, som är typiskt kvinnligt företagande, men behålla det typiskt manliga företagandet som ryms inom ROT-avdraget. Är det så illa så att man inte vill släppa kvinnokraften fri?

En sak är säker, med vänsterpolitik så skruvas tiden tillbaka till tider som inte gynnade medborgarna. Det finns ingen som kommer att undgå att märka det.

Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar